Πανοραμική Ακτινογραφία

Η πανοραμική ακτινογραφία είναι μια εξέταση που απεικονίζει σε δύο διαστάσεις τις γνάθους, τα δόντια, τις κροταφογναθικές αρθρώσεις και τα ιγμόρεια του εξεταζόμενου. Είναι πολύ συχνά το σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της κατάστασης των δοντιών και των γνάθων κατά την αρχική εξέταση στον οδοντίατρο. Επίσης, είναι χρήσιμη για την αξιολόγηση της πορείας των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Η πανοραμική ακτινογραφία είναι μία πολύ γρήγορη κι ασφαλής εξέταση. καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα δόντια αλλά και για το οστό που τα στηρίζει. Η πανοραμική ακτινογραφία μάς δίνει πληροφορίες για την παρουσία παθολογίας, όπως είναι η τερηδόνα στα δόντια, η περιοδοντίτιδα κι η ύπαρξη βλαβών στο οστό των γνάθων, καθώς και στα ιγμόρεια.

Η πανοραμική ακτινογραφία είναι μαζί με την πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία οι δύο αρχικές εξετάσεις που απαραίτητα θα ζητήσει ο ορθοδοντικός, όταν πρόκειται να ξεκινήσει μία ορθοδοντική θεραπεία για να αξιολογήσει τις ανάγκες του εξεταζόμενου και να καθορίσει τα στάδια της θεραπείας. Απαραίτητη είναι επίσης η πανοραμική ακτινογραφία για την εξέταση των τρίτων γομφίων (φρονιμήτες), καθώς και της σχέσης τους με τα γειτονικά δόντια.

Η σωστή διάγνωση είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή θεραπεία

μέσω viber

© Copyright 2017 Analysis Dental Tomography developed by