Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ακτινοδιαγνωστική μάς επιτρέπει να διενεργούμε εξετάσεις πολύ σύντομες και με ελάχιστη δόση, να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα της εξέτασης, καθώς δεν παρεμβάλλεται η διαδικασία της εμφάνισης και να αξιοποιούμε τα διαγνωστικά ευρήματα με μεγάλη ευκολία.

Η ψηφιακή τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ακριβείς μετρήσεις και διάγνωση με τη χρήση του υπολογιστή. Η μετάδοση της ακτινογραφίας στο γιατρό που την παραγγέλνει είναι πολύ γρήγορη και τα αποτελέσματα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Η τήρηση του αρχείου είναι επίσης πολύ πιο εύκολη με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς οι ψηφιακές ακτινογραφίες είναι δυνατόν να αποθηκεύονται σε ψηφιακά μέσα και δεν καταλαμβάνουν όγκο. Έτσι ο γιατρός έχει πολύ εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό του εξεταζόμενου και μπορεί να συγκρίνει εύκολα και γρήγορα τα ακτινολογικά ευρήματα.

Στην οδοντιατρική ακτινολογία η ψηφιακή τεχνολογία χρησιμοποιείται για τον ακριβή σχεδιασμό και τη σταδιοποίηση της θεραπείας. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευαστούν οι προσθετικές αποκαταστάσεις των δοντιών με τη χρήση της ρομποτικής οδοντιατρικής, που σημαίνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή των οδοντικών αποκαταστάσεων με τη χρήση των πιο σύγχρονων υλικών και τεχνολογίας.

Χρησιμοποιείται λοιπόν η ψηφιακή τεχνολογία για να διευκολύνει το έργο του οδοντίατρου και να κάνει τη θεραπεία των στοματικών παθήσεων πιο αποτελεσματική.

Η σωστή διάγνωση είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή θεραπεία

μέσω viber

© Copyright 2017 Analysis Dental Tomography developed by